Grillet limemarinert fisk

screenshot_20161012-135820I Honduras marinerer man fisken i lime, hvitløk, salt og pepper og griller den hel. Fisken serveres med tradisjonelt tilbehør fra Mellom-Amerika som ananas, frisk koriander, tomat osv. Dette måltidet smakte bare helt himmelsk og ble en spennende smakskombinasjon av hvitløk, søt og varm ananas og zesty lime. Ønsker du litt ekstra kan du ha på lit hot sriracha chilisaus. Landet har inntil nylig fremstått som det fattigste landet i Latin-Amerika, og har vært opphavet til betegnelsen «bananrepublikk», ettersom nordamerikanske bananselskaper har dominert både økonomien og politikken siden slutten av 1800-tallet. Jeg var innom Son Brygge å fikk med meg en hel uerfilet som jeg marinerte i lime natten over. Hvis du ikke gidder å fyre opp grillen kan du dampe fisken i ovnen innpakket i bananblader. Denne gangen ble den grillet og servert på bananblad til glede for arbeidsgutta som jobbet i hagen. Uerfilet egner seg godt til grilling. Denne spennende retten fikk både ben å gå på og strålende karakter.

Slik lager du en skikkelig spennende og sunn fiskemiddag til 3-4 personer fra Honduras:

 

1 hel uerfilet (du kan også bruke annen hvit fisk som kveite, steinbitt og torsk)
2 lime
3 hvitløksfedd
1 ts hele pepper
1 ts salt
Olivenolje før steking

1/2 ananas
1 håndfull cherrytomater
1 rødløk
1 neve frisk koriander
1/2 granateple
1 lime i båter

Sriracha chilisaus

 

screenshot_20161011-162241Slik lager du limemarinaden:
Ta av skallet på hvitløksfeddene og ha de i en morter sammen med saften fra 2 lime, en teskje hele pepper og en teskje maldonsalt. Knus godt sammen og hell over uerfileten.
Pakk inn i folie og legg i kjøleskapet til marinering i 30 minutter eller mer.

Skrell og skjær ananasen i 8 like store båter. Fjern den innerste og harde «stammen».
Del granateplet og plukk ut granateplekjernene. Skjær tomaten i 2 og løken i strimler.
Skjær en lime i båter.

screenshot_20161012-131443Uerfileten grilles først raskt med kjøttet ned. Hell på litt olivenolje før grilling.

screenshot_20161012-131547Legg ananasbåtene i ytterkant av fisken. Jo lenger den blir grillet, jo mer sødmefylt og saftig blir den. Uerfileten trenger kun ett par minutter med kjøttsiden ned før du snur den over på skinnsiden. Legg på lokket. Siden fisken har skinnet på trenger du ikke å tenke på om den blir svidd under grilling. Løft på lokket innimellom og sjekk stekeprosessen. Når fiskekjøttet flaker seg er den perfekt.
Hvis du vil ovnssteke fisken innpakket i et bananblad kan du gjøre det på 180 grader i ca 20 minutter.

screenshot_20161012-131344Siden Honduras befinner seg i nærheten av tacoens hjemland, Mexico, valgte jeg å servere i tortillalomper med friske grønnsaker som tomat, rødløk, koriander og granateplekjerner. Du kan toppe med rømme eller hot chilisaus. Skvis gjerne litt limesaft over fisken og kverne over salt og pepper før servering.

 

screenshot_20161011-162015Fisken er sponset ev Son Brygge. Den lille, store fiskebutikken i hjertet av Son. Øystein Bull og Snikgjest skal også auksjonere bort en romantisk middag for 2 på Son Brygge. Son Brygge står for råvarer, Øystein skal grille og Snikgjest skal lage tilbehør og servere.

blibossbarer
Bli med på verdens største dugnad og meld deg som bøssebærer HER.

best-fresh-foods-jubileum-copy2Grønnsakene til denne oppskriften er sponset av Best Fresh Food (Moss Frukt og Grønt) og er en del av Snikgjest sitt bidrag til Tv-aksjonen 2016.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s