Byggrynsalat med myntedressing

Denne byggrynsalaten er sunn, mettende, frisk og smakfull og kler enhver grillmiddag. Du  kan kle den opp og strippe ned etter hva du har i spiskammerset av grønnsaker, men bruk kokte byggryn, rødløk og frisk mynteblader.  De store hvite bønnene er med fordi jeg digger de, men de supergode og sunne byggrynene bærer strengt tatt denne salaten selv. Med spisse smaker av rødløk, reddik og chili trenger salaten ett søtt innslag og derfor ble den siste finishen frisk mynte. Når Keeper’n sier «det var godt med mynte i».. vel, da føler jeg at jeg har gjort noe riktig. Med barbeque marinert flintstek og sterke merguez Pølseveven smakte det utrolig godt med denne friske byggrynsalaten. Lag en stor porsjon og ha i 2 dager eller til lønsj dagen derpå.

Slik lager du en stor porsjon byggrynsalat:

 

2 dl hele Duga Byggkorn
Litt salat (isberg, crispi, ruccola etc)
1/2 agurk
1 stor rødløk
1 grønn paprika
1 rød chili
1/2 bunt reddik
Frisk mynte

Myntedressing:

0.5 dl olivenolje
Saften fra 1 lime
1 ss honning
Finhakket mynteblader
1 klype maldonsalt
Litt grovkvernet pepper

Finhakk friske mynteblader. Rist olje, limejuice, honning, salt og pepper godt sammen i et syltetøyglass med lokk. Tilsett finhakket mynteblader.


Byggryn er en fantastisk næringsrik råvare vi Nordmenn burde bruke mer av. Spesielt vi i Østfold som har lokaldyrket korn. Byggkorn senker kolesterolet, tilfører masse sunt fiber, innholder mye protein og har lav påvirkning på blodsukkeret. I tillegg inneholder det så lite gluten at du kan spise det dersom du har glutenintoleranse (ikke cøliaki).
Kok opp en stor kjele med vann og tilsett 2 dl hele bygkorn. La byggkorna småkoke under lokk i 18 minutter. Når de er ferdigkokte heller du de over i et dørslag og skyller de godt i kalt vann. Rist dørslaget godt slik at vanner renner av.


Mens bygget koker finhakker du chili, rødløk, agurk og grønn paprika. Skjær reddiken i tynne skiver og grovhakk salaten. Finhakk myntebladene. Skyll de hvite bønnene i et dørslag før de har de over i en stor bolle sammen de finhakkede grønnsakene, mynten og de kalde/kokte byggkorna. Hell over vinaigretten og bland godt. Sett byggrynsalaten i kjøleskapet mens du griller. Denne salaten kan fint lages dagen før. Strø over finhakket mynte før serverig.


Du kan pimpe opp byggrynsalaten med fetaost, linser, vårløk, vannmelon, mer urter etc og du kan strippe den ved å utelate bønner og salat. På dag nr 2 rørte jeg inn lit creme fraiche og det ble vanvittig godt. Deilig matpakke å ha med seg på jobb.

Har du lyst til å vite mer om Duga Byggkorn kan du lese HER.

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s