Kremet soppsuppe

Screenshot_20170313-164810Denne suppen er utrolig rask og enkel å lage. Den smaker bare helt himmelsk og er vanvittig kremete i konsistensen, og det uten å bruke fløte!! Hemmeligheten er å koke ett par poteter med i suppen. Smaken på suppen avhenger selvfølgelig av hva slags sopp du bruker. Kanskje du var like flink som meg til å høste fra naturens spisskammer i fjor og har forvellet sopp i fryseren, men var du ikke det kan du kjøpe fersk sopp, frossen sopp eller sopp på hermetikk. Sistnevnte høres kanskje litt jalla ut, men det finnes faktisk flere typer gourmetprodukter med blanding av mange smakfulle sopper som steinsopp, morkel, østers, kantarell osv. Uansett hva du bruker er fremgangsmåten den samme.
Først freser du hvitløk, løk og sopp i en kjele. Så tilsetter du hønsebuljong og poteter i små biter og lar det koke under lokk i 15 minutter. Når potetene er møre kjører du soppsuppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og chiliflak. Jeg serverte denne suppen laget på ren kantarell til tenåringen i huset (som ikke liker sopp) og han synes den var nydelig. Jeg tror mange sliter med konsistensen på soppen, men at smaken er grei. Test det ut da vel 😉

Slik lager du en kremet og god soppsuppe til 4 personer:

 

250 g sopp
2 hvitløksfedd
3 sjalottløk
3 poteter
1.5 dl hønsebuljong (1.5 liter kokende vann + 3 buljongterninger)
Olivenolje
Salt
Pepper
Chiliflak
Frisk timian

Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Skrell potetene og skjær i mindre biter. Ha olivenolje i en kjele og fres hvitløk, løk og sopp i noen minutter. Tilsett poteter og hønsebuljong. Legg på lokk og la småkoke i ca 15 minutter eller til potetene er møre. Trekk til side og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Screenshot_20170313-164946Ved servering strør du chiliflak og frisk timian over. Hvis du ønsker kan du også servere stekt bacon og ristet løk til.

Vi spiste soppsuppe med «bread sticks» til. Oppskriften på disse sprøstekte og vanvittig gode brødpinnene med bacon og Guinness-ost finner du HER.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s