Potetpizza med spinat, creme fraiche og rosmarin

bilde 2 (96)
Du synes kanskje denne pizzaen ser litt kjedelig ut, men ikke la deg lure! Personlig er jeg veldig glad i potet, uansett tilberedningsmåte, og her får du faktisk en super snadder pizza med stekte potetskiver krydret med salt, pepper og rosmarin, sprø mozzarella og en frisk pizzasaus av creme fraiche og spinat. Du kan velge hva slags pizzabunn du selv ønsker (glutenfri, lavkarbo, tortilla, lomper..) og jeg valgte tynne liba brød.

Få ingredienser og minimalt med tilberedning eller du kan pimpe den opp med spekeskinke, bacon og urter. Jeg anbefaler deg likevel å teste ut den klassiske potetutgaven som smaker utrolig godt. Slik lager du potetpizza:

Til 3 porsjonspizzaer eller en stor langpannepizza

Pizzabunn (etter eget valg)
3 toppa ss cremefraiche
1 ts hvitløkspurè
3 never fersk bladspinat
1/2  sitron
Mozzarella
3 poteter
Olivenolje
Salt og pepper
Fersk rosmarin

Sett ovnen på 190 grader

bilde 2 (106)
Fersk spinat inneholder en del væske og bør derfor forvelles først. Grovhakk bladspinaten og forvell den raskt i en varm panne uten smør eller olje til den har «falt sammen».  Spinat har en litt bitter smak og det gjør seg derfor veldig med litt fersk sitronsaft over. Rør derfor inn saften fra en halv sitron inn i den forvellede spinaten.

Lag pizzasaus ved å ha creme fraiche over i en bolle og tilsett en teskje hvitløkspure. Rør inn den forvellede spinaten. Bre sausen over hele pizzabunnen og topp med masse deilig mozzarella.

bilde 2 (105)
Skjær potetene i løvtynne skiver og fordel rundt oppå osten.
Hell jevnt over litt olje på potetene. Velg en god olivenolje. Jeg har blitt veldig glad i smaken på Sacla sin extra Virgin olivenolje med basilikum. Kvern over litt salt og ganske mye pepper. Legg noen rosmarin kvister innimellom. Andre urter som egner seg godt til steking i ovnen er estragon, hvitløk, timian, salvie og merian.
Stek pizzaen i 20 minutter på 200 grader.

bilde 1 (107)
Hvis du ønsker å pimpe opp potetpizzaen er det suverent å bruke Stranda skinke. Den er akkurat passe salt og god.

bilde 2 (104)
Dette er deilig helgekos, men også en rask og enkel hverdagsmiddag.
Håper det vil smake!

 

 

 

Reklame

En kommentar om “Potetpizza med spinat, creme fraiche og rosmarin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s