Glutenfrie cookies

IMG_0262

Dette er deilige cookies med nøtter, havregryn og sjokolade. Oppskriften er en revidert snadderutgave av mine tidligere blogget energikaker. Cookies er enkelt og raskt å lage, de smaker utrolig godt til kaffen og er strålende å ha med på tur eller i matpakken.

Slik lager du en ladning cookies :

 

1 banan

1 egg

1 ss smeltet smør

1 ts vaniljesukker

100 g glutenfrie havregryn

100 g blandede nøtter

100 g mørk sjokolade 70%

 

Sett ovnen på 175 grader.

IMG_0263
Pisk egg og banan luftig. Grovhakk nøtter og sjokolade. Bruk gjerne ulike typer nøtter. De sunneste er mandler, pekan,  valnøtt, hasselnøtt og cashew. Bruk en mørk sjokolade og gjerne den med høyest innhold kakao. Jo høyere prosent – jo sunnere! Ha havregryn, nøtter, vaniljesukker og smeltet smør i røren. Bland godt! Du kan også tilsette kanel, chilipulver og litt kardemomme. Rundt juletider smaker det ekstra godt med revet appelsinskall også.
IMG_0264
Bruk en toppet spiseskje røre til hver cookie. Legg de ut på bakepapir og stek de i ca 18 minutter på 175 grader. Avkjøl på rist.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s