Polenta fries

IMG_20151105_154136-2
Når jeg begynte å lage disse tenkte jeg «kult»! Polenta er glutenfritt og sikkert sunnere enn mye annet. Ikke det at jeg må rettferdiggjøre alt jeg spiser, men jeg prøver å velge det sunneste alternativet. Nå skal det sies at poteter faktisk er sunnere og at alle andre grønnsaker også er glutenfrie så da bortfalt egentlig alle de gode argumentene, men jeg skal likevel gi deg noe som veier opp. Dette smaker skikkelig digg, det er noe nytt, det er spennende, de har en herlig maissmak, de er superraske å lage, enkle å tilberede og inneholder kun maismel, vann, olje, parmesan og krydder. Og hvis du begynner å bruke polenta i matlagingen har du et hav av nye glutenfri bruksområder som til kakebaking, i omelett, paier, sauser osv..

Slik lager du sprø og smakfulle polenta fries med parmesan:

 

4 dl vann
1.5 dl polenta (maismel)
1 ts salt (kan droppes)
1 ss oliven olje
Revet parmesan
Fingersalt
Oregano eller annet krydder

Dipp etter eget ønske

Sett ovnen på 200 grader.
Kok opp vann og salt. Når vannet koker visper du gradvis inn polenta.
Når alt maismelet er rørt inn og polentaen har blitt tykk slår du av platen og rører inn oljen. Hell polentaen over i en firkantet flat form med bakepapir. Sett til avkjøling i 5 minutter. Du kan også se HER hvordan det gjøres.

IMG_20151105_154050
Løft bakepapiret over på en skjærefjøl og skjær polentaen i ca 1 cm brede fries.
Legg bakepapiret tilbake på en stekebrett og riv masse parmesan over og krydre med oregano eller ferske urter.
Stek friesen i 12 minutter på 200 grader.

IMG_20151105_153659-1
Serveres med fingersalt, litt friske urter og en god dipp.

IMG_20151105_153929
Sprøstekte fries med parmesan smakte veldig godt med en cheddar saus fra «litt bedre».

Bruk samme oppskrift og lag polentaburger. Skjær i større biter og stek sprø i pannen med smør. Mange muligheter her 😉 Og når man regner hvor mange gram polenta man trenger til denne oppskriften ca 75 g og sammenligner med 200 g potet kommer man ut på det samme. Så i bunn og grunn har det ingen ting å si. Spis og kos deg 🙂

Håper det vil smake!

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s