Garam masala kyllinggryte – del 2 kyllingkraft

Screenshot_2016-02-29-21-38-59-1Dette er altså andre middagen jeg laget på bakgrunn av kyllingkraften jeg kokte. Her har jeg tatt i bruk halvparten av kyllingkjøttet, gulrøtter og kyllingkraft fra kyllingsuppa. Så har jeg tilsatt løk, chili, blomkål, kokosmelk og garam masala krydder. Super enkel, sunn og smakfull kyllinggryte servert med ris.

 

Slik lager du garam masala kyllinggryte til 4 personer:

 

400 g kyllingkjøtt i biter

2 finhakkede hvitløksfedd

1 finhakket rød chili

1 gul løk i strimler

1 blomkål i buketter

2 gulrøtter i biter

2-3 ts garam masala

1 ts gurkemeie  (kan droppes)

4 dl kyllingkraft

I boks kokosmelk

 

Persille

Ris

 

Varm litt olje i en panne. Ha i hvitløk, chili og løk. Varm ett par minutter på middels varme til løken er gylden. Tilsett blomkålbuketter og stek videre ett par minutter før du heller på kyllingkraften. Gi  kyllingkraften et oppkok før du legger i kyllingkjøttet og gulrøtter. Tilsett et jevnt lag med garam masala over det hele. Garam masala er et indisk karri krydder som er varm på smak uten å være sterk. Jeg tilsatte også litt gurkemeie for å få litt sterkere farge på gryta. Helt til slutt heller du over kokosmelken. Når kokosmelken har kokt opp er kyllinggryta ferdig. Smak til med salt og strø eventuelt over mer garam masala ved servering. Husk at kokosmelken toner smaken en del ned.

Screenshot_2016-02-29-21-36-15-1Serveres med ris og finklippet persille over.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s