Five Spice kikertgryte

IMG_20160213_184859Denne kikertgryten kokte jeg ihop en kveld jeg var hjemme alene og kunne nyte en aldri så liten egotrip av ingredienser. Da ble det mye chili, paprika, løk, tomater, kikerter og det deilige kinesiske krydderet «five spice». Resultatet ble en skikkelig smakfull kikertgryte som jeg toppet med fetaost og frisk persille. Mye smak og bare sunne ingredienser

 

Slik lager du en varm kikertgryte på 15 minutter:

 

2 hvitløksfedd
1 chili
1 gul løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 boks tomater
1 boks kikerter
2 ss tomatpuré
1 ss sriracha
1 ts paprikapulver
2 ts five spice
1 ts gurkemeie
Salt
Pepper
Olivenolje
Fetaost og frisk bladpersille

 

Screenshot_2016-02-28-22-58-46-1Ikke la deg skremme av litt lang ingrediensliste. Dette går fort å lage!
Hovedkrydderet i denne kikertgryta er FIVE SPICE. Five spice er den mest populære og brukte kinesiske krydderblandingen i østens kjøkken. Den samler de 5 smakene søt, syrlig, bitter, pikant og salt. Five spice fra Mill&Mortar er en slags lun asiatisk BBQ variant som passer til det meste.

Start med å finhakke hvitløk og chili. Skjær paprika og løk i tynne strimler. Skyll kikertene i et dørslag.

Varm litt olivenolje i en panne og tilsett hvitløk, chili og løk. Når løken er gyllen tilsetter du paprika og kikerter. Varm ett par minutter før du strør over krydderne og til slutt rører du inn bokstomater, tomatpuré og sriracha. La det hele kok i 5-10 minutter.

Screenshot_2016-02-19-13-11-37-1Strø gjerne over litt fetaost og frisk bladpersille ved servering. Håper det vil smake 😃

Snikgjest har vært veldig heldig å få prøve en del Mill&Mortar krydder av Oluf Lorentzen. Mill&Mortar er en dansk gourmet krydderserie som selges i lekre svarte bokser hos de fleste Meny butikker. De er stilige å ha fremme på benken og lette å stable i kjøkkenskapet. Krydderne er utrolig gode og finnes i mange spennende varianter. Følg med på bloggen så kommer det en giveaway på krydderet.

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s