Grillet halloumi og spekeskinke

screenshot_20170119-125016Halloumi er en kypriotisk fastost opprinnelig laget på fåremelk, men som nå også lages på en blanding av ku-, geit- og sauemelk. Personlig foretrekker jeg blandingsvarianten da jeg synes fåresmaken blir litt anstrengende. Jeg synes halloumi smaker best grillet med litt olivenolje og tørket timian. Ost og rene kjøttprodukter inneholder ikke karbohydrater så i kampen mot blodsukkeret er dette strålende mat å spise. Cantaloupe melon er den melonen med minst karbo og kanskje med best smak. Melon og spekeskinke er flott kombinasjon da man får både søtt og salt.

Slik lager du en sunn og smakfull tallerken med grillet halloumi, strandaskinke og salat:

Halloumi
Cantaloupe melon
Strandaskinke
Salatmix
Rødløk
Pistasjnøtter
Balsamicodressing
Rømmedressing
Olivenolje
Tørket timian

Skjær halloumi i 1 cm tykke skiver. Stek osteskivene på middels varme i olivenolje med tørket timian, på begge sider. Har du et toast- eller grilljern er det veldig fint å steke i.

Skjær rødløk og melon i skiver. Legg salatmix på en tallerken og topp med rødløk og melon. Legg skiver av strandaskinke på og fordel noen pistasjnøtter rundt omkring. Avslutt med grillet halloumi og striper av balsamicoglaze (dressing) og rømmedressing.

screenshot_20170119-124926Dette er strålende mat både til lunch og middag. Lag et stort fat og la gjestene forsyne seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s