Fiskespyd av lange i parmaskinke med ferskensalat og paprikadressing

bilde (139)
Grillspyd med loins av Lange innpakket i parmaskinke og bacon smakte utrolig godt og var veldig enkelt og raskt å lage. Det hvite og spenstige fiskekjøttet er perfekt å skjære i biter og tre på grillspyd. Det går raskt å grille og er veldig sunt.  Annet snadder på grillspydet er store sjøkreps, plommetomat og fersken. Søt fersken og salt bacon passer perfekt sammen.

Som tilbehør ble det servert en frisk ferskensalat og Delikat sin ferdige bulgursalat med chili. En skikkelig smakfull og spicy paprikadressing bandt det hele sammen.

Slik lager du raskt disse deilige grillspydene:
bilde 2 (70)
800 g loins av lange eller breiflabb
6 store sjøkreps
6 skiver parmaskinke
6 bacon skiver
6 plommetomater
2 fersken eller nektarin
1/2 sitron
salt og pepper

Salatmix
1 rødløk
1 neve pekannøtter
1 fersken/nektarin
1 neve mynte

Paprikadressing:
1 orange paprika
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 ts paprikapulver
0,5 dl hvitvinseddik
0.5 dl olivenolje
Salt og pepper

bilde 1 (67)
Start med å lage paprikadressing. Finhakk chili og hvitløk. Grovhakk paprikaen og ha i mixeren sammen med alle de andre ingrediensen. Kjør den i ca 1 minutt til du får en jevn dressing. Smak til med salt og pepper. Dressingoppskriften fant jeg i et gammelt KK.

bilde 1 (66)
Fjern skinn og ben fra lange loinsen. Lange er en fisk i torskefamilen og smaker som torsk, men har større og mer spenstige kjøttsykker langs loinsen. Nesten som en skikkelig skrei eller dypvannstorsk. Du kan gjerne bruke breiflabb i steden. Poenget er at fiskkjøttet ikke skal være for porøst slik at det detter av grillspydene. Press frisk sitronsaft, strø over salt og kvern pepper på fisken. Skjær fisken i biter på ca 5×5 cm. Pakk halvparten av stykkene inn i parmaskinke og resten i bacon.

bilde 2 (69)
Tre først en plommetomat på spydet og fortsett med en fiskebit med parmaskinke. Så trer du på en stor ferskenbåt og så sjøkrepsen. Deretter trer du på fiskebiten med bacon og avslutter med en ferskenbåt. Jeg kjøpte grillspyd i stål på Rema til 20 kroner.
Før grilling drypper du på noen dråper honning på hver av ferskenbåtene og kverner litt pepper over fiskebitene.

bilde 2 (67)
Tenn opp grillen og stek fiskespydene på sterk varme i ca 4 minutter på hver side.
Du kan også steke spydene i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter, men da vil jeg kanskje tredd på sjøkrepsen etter steking slik at de ikke blir seige.. Du kan eventuelt legge de inn i ovnen de siste 2 minuttene.

bilde 1 (68)
Salaten er en enkel sådan med salatmix, en fersken skåret i tynne båter og toppet med finhakket rødløk og frisk mynte. Jeg hadde også kjøpt en ferdig bulgursalat fra Delikat med chilismak som var veldig god. Helt greit å kjøpe ferdig når den er sunn og god.

bilde 2 (62)
Litt lei meg for at jeg ikke klarte å ta bedre bilde av grillspydene på det vakre blå fatet jeg fikk låne av Marit Ertesvåg Johnsen som er en av fire lokale kunstnere som driver  Galleri Thornegården i Son. Galleriet stiller ut og selger kunstglass, smykker, klær og produkter i fiskeskinn. Virkelig verdt å ta en tur innom.

Den flotte loinsen av lange og sjøkrepsen er levert av Son Brygge og Parmaskinken er fra Matland.

Reklame

En kommentar om “Fiskespyd av lange i parmaskinke med ferskensalat og paprikadressing

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s