«Pull apart bread» med sopp, bacon og ost


Oi oi oi, dette landbrødet er fylt med smør, ost, persille, sprøstekt bacon og selplukket sopp. Vi snakker lettvint middag med masse smak og deilig fyll. Du kan selvfølgelig bare fylle det med hvitløksmør og ost, men med bacon, løk og sopp blir dette brødet middag i seg selv. Skjær brødet i terninger og fyll det med masse godt snadder.  Pakk brødet i aluminiumsfolie og stek det til osten smelter . Dette er helt fantastisk turmat som du kan lage ferdig hjemme og grille på bål når du har slått leir. Dra fra hverandre terningene (derav navnet) og nyt sprøstekt brød med masse deilig smeltet ost og årets steinsopp, kantarell og traktkantarell. Har du ikke sopp i fryseren kjøper du sopp i butikken.

Slik lager du «pull apart bread»:

 

1 italiensk landbrød (eller annen loff)
200 g revet ost
50 g smør
1 ss urtekrydder
Persille
1 pk bacon i terninger
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
200 g sopp


Sett ovnen på 200 grader.
Skjær løk og hvitløk i biter. Stek bacon, løk, hvitløk og sopp i en stekepanne. Smaksett med litt salt og pepper. Jeg var flittig under soppsesongen og har derfor hele fryseren full av forvellet sopp klar til bruk. Bland gjerne ulike typer sopp for mer spennende smak, men det går like fint å bruke aromasopp eller sjampinjong
Smelt smøret og rør inn urtekrydderet. Rosmarin, timian og oregano er fine krydder å bruke.


Først skjærer du brødet i skiver på langs uten å skjære helt ned til skorpa. Brødet skal «henge sammen» som type hasselbackpoteter. Du trenger en veldig skarp kniv. Så skjærer du brødet i skiver (eller terninger) ved å skjære brødet på tvers.
Start med å helle det smeltede smøret innimellom terningene på brødet. Du kan selvfølgelig smøre på et usmeltet kryddersmør, men det er mer jobb. Det er superenkelt å fordele smøret ved å helle i smeltet. Så legger du i revet ost og finhakket frisk bladpersille  innimellom. Velg gjerne en pose med blandt revet ost. Cheddar har mer smak og mozzarella blir skikkelig cheesy.

Helt til slutt fordeler du stekt bacon, løk og sopp. Du kan også avslutte med litt revet ost på toppen.


Pakk inn brødet i alufolie og stek i ca 15 minutter på 200 grader. Skal du steke brødet på bål må du pakke inn i 2 lag aluminiumsfolie slik at brødet ikke blir svidd.

Brødet er helt nydelig alene, men passer også fint som del av et større måltid. Nydelig tl suppe, gryter, tapas, koldtbord, spekemat osv.


Snikgjest har tidligere blogger italiensk landbrød med spekeskinke og ost som du kan se HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s