Helstekt fjellørret med salat og frisk epledressing

IMG_9312
Fjellørret er fin å steke eller grille hel, den er mild og god på smak og passer sammen det meste. Jeg har fylt den med persille og sitron, skinnet har jeg snittet, gnidd inn med olje og krydret med grovkvernet pepper og salt. Dette kan like så godt være en søndagsmiddag som en rask hverdagsmiddag. Jeg har en enkel eplesalat til med en veldig smakfull epledressing. Poteter, smør og rømme smaker også veldig godt til.

Slik lager du en høstlig helstekt ørret til 3-4 personer:

2 fjellørret/fjellaure
1 sitron i skiver
Persille
1 ss med mix av svarte, rosè og grønne pepperkorn
Olivenolje

1 eple (gjerne pink lady)
Blomkål
Romanesco
Reddiker

0,5 dl eplemost
2 ss smaksnøytral olje
Saften fra 1/2 sitron
1 ss sommerhonning
1 neve persille
1 ss ingefærrot
Salt og pepper

IMG_9313
Sett ovnen på 200 grader.
Vask ørreten godt og tørk den med et papir.
Ha gjerne flere ulike hele pepperkorn i en morter og knus grovt. Det går fint med bare svart pepper også, men det gir best smak å blande.
Skjær snitt i skinnet på fisken. Gni den godt inn med olivenolje og strø over pepperkorn og salt. Snu den rundt og gjør det samme på andre side.
Fyll buken med persille og skiver av sitron.
Stek fisken i ca 12-15 minutter på 200 grader.

IMG_9311
Lag dressing ved å mikse sammen eplemost, olje, saften fra en halv sitron og honning. Finhakk persille og ingefær og rør inn. Smak til med salt og pepper.
Jeg har vært så heldig å få velge produkter fra øverste hylle og valget falt derfor på EpleMoss og Værlegata Honning. Eplemosten fra EpleMoss er laget på 100 % epler. Ingen tilsetninger! Eplene er fra hele Mosseområdet, altså ikke bare en type epler, og smaker derfor skikkelig friskt.
Honningen er fra Værlegata i Moss. «Bier i byen» er et strålende tiltak for å øke biebestanden vår. Trond lager fantastisk god honningen og denne sommerhonningen med et hint av mynte er min favoritt. Det funker med annen eplemost og honning også..

IMG_9310
Skjær blomkål og romanesco i små buketter. Ingen av disse kålene må varmes opp og egner seg derfor godt rå i salater. Reddikene skjæres i båter. Du kan også tilsette litt vårløk. Skjær epler i skiver og rør inn i dressingen. Sitronen i dressingen gjør at eplene ikke blir brune.

IMG_9309
Ha epler og dressingen over i salaten. Du kan også blande inn frisk grønn salat.

IMG_9307
Sett deg ned og nyt en sunn og smakfull middag.  Server gjerne iskald eplemost til.

Tusen takk til Son Brygge for nydelig fjellørret. Takk til EpleMoss for smakfull eplemost og takk til Værlegata Honning og Trond for den beste honningen.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s