Thai linsesuppe

Screenshot_20160614-141626

Dette er en aldeles nydelig og lettkokt suppe. Sunn og god suppe med mye smak. Litt hot med et hint av safran og friske urter.
Jeg finhakket hvitløk, chili, ingefær, løk, paprika, gulrot og  persille som fikk koke sammen med røde linser, en boks hakkede tomater og hønsebuljong. For å gjøre suppen litt spennende tilsatte jeg safran og ulike urter fra hagen som kjørvel, gressløk og thai basilikum. Etter 15 minutter tilsetter du en boks kokosmelk og kjører den glatt med en stavmikser. Ferdig! Enkelt og utrolig godt.

Slik lager du en super sunn og smakfull linsesuppe på thai vis til 4 personer:
450 g røde linser (15 minutters koketid)
1 løk
1 ss finhakket ingefær
2 hvitløksfedd
1 rød paprika
1 gulrot
1 neve frisk bladpersille
1 bokstomat
1 l hønsebuljong (1 liter vann og 2 hønsebuljongterninger)
1 ss eddik
3 laurbærblader
1 «pinch» safran
Salt
Pepper
1 boks kokosmelk

Friske urter

Mens jeg finhakker løk, hvitløk, ingefær, paprika, gulrot og bladpersille setter jeg på vannkokeren med 1 liter vann. Ha litt olje i en stor kjele og varm de finhakkede grønnsakene og urtene. Når vannet koker heller du det i kjelen sammen med 2 hønsebuljongterninger. Ha også oppi en boks hakkede tomater og de røde linsene (som skal skylles først).  For ekstra smak i suppen tilsetter du 3 laurbærblader , eddik og en «pinch» (6-7 safrantråder). La det hele koke i 15 minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett en boks kokosmelk. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Du kan godt gi suppen et raskt oppkok, men det er ikke noe must.

Screenshot_20160613-165534

Suppe på stranda!? Vel, selv om det er varmt ute er det utrolig enkelt å koke sammen en rask linsesuppe med mye smak som du kan ha med på termos på stranda. Skikkelig sunt og godt! Dessuten gjør du kroppen din en kjempe tjeneste med å servere den lett fordøyelig varm mat som den ikke trenger å jobbe seg i hjel med å forbrenne. Hell suppen på en termos og legg den i strandbagen.

Screenshot_20160613-170113Ved servering topper du suppen med litt friske urter. Det smakte veldig godt med både thai basilikum, kjørvel og gressløk. Jeg pyntet også med blomstene til thai basilikumen.

Screenshot_20160613-165534Linsene gjør suppen veldig mettende. Kanskje du til og med kan droppe «det gode brødet» til 😉

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s