Coleslaw


Hvis du ønsker å være godt forberedt til grillsesongen starter for fullt bør du lære deg coleslaw. Etter å ha vært på studietur i Windsor og spist en del pubmiddager hvor så og si alle rettene ble servert med coleslaw var det på tide og teste ut en oppskrift fra Pølseveven jeg har hatt liggende lenge. Dette er strålende tilbehør til alt av grillmat, hamburgere, pølser og i sandwicher. Coleslaw er i utgangspunktet en blanding av råkost med kål, løk, gulrot og vinaigrette, men for å gjøre den mer spennende tilsetter du grønt eple og selleristang samt sukker og sriracha i vinaigretten. Sriracha er en chilipaste som gir coleslawen et hot løft og gjør den bare helt fantastisk.  Jeg synes majones blir litt fet i smaken og valgte derfor å bruke en lett creme fraiche. Kutt grønnsaker på kjøkkenmaskin eller kjøp en pose ferdigkuttet råkost og rist vinaigretten sammen i et syltetøyglass. Raskt og veldig enkelt. Slik coleslaw smaker nesten bedre dagen derpå så lag en stor porsjon og sett i kjøleskapet.

Slik lager du en vanvittig god coleslaw:

 

Råkost
1 liten rødkål
1 liten hodekål
3 gulrøtter
2 rødløk
Selleristang (1/2 bunt)
2 grønne epler
1 sitron
1 beger lett creme fraiche

Vinaigrette
1.5 dl eplecidereddik
1.5 dl solsikkeolje
3 ss dijon sennep
3 ss sukker
1-2 ss sriracha chili saus (HP’saus eller Worcestersaus)
1 ts salt
1 ts pepper


Først blander du alle ingrediensen til vinaigretten i et syltetøyglass, setter på lokket og rister godt. Rist helt til sukkeret har løst seg opp.


Finsnitt kål, gulrøtter, løk og selleristang på et rivjern eller en kjøkkenmaskin. Skjær eplene i strimler og press over sitronsaft slik at eplet ikke blir brunt. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og hell over vinaigretten. Til slutt rører du inn creme fraiche.
Hvis du ønsker kan du også finhakke litt persille og strø over.


Jeg serverte coleslaw til Pølsevevens nye svinepølser med eple og fennikel. Dagen derpå ble coleslawen brukt i skikkelig snadder sandwicher. Italiensk salat fra Ertnes har vært en påleggsfavoritt hos meg siden jeg var liten, men denne varianten av coleslaw synes jeg bød på enda mer smak og virker lettere uten majones. Selv tenåringen som vanligvis ikke spiser slike salater forsynte seg godt.

Snikgjest har tidligere blogget fiskeburger med Jamie Olivers råkost og skalldyr sandwich coleslaw . Trykk på linken for å se oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s